Valjasvoiman yrittäjä Seela Salakka

Hevosten hyvinvointi on minulle sydämenasia. Hevoset ovat olleet tärkeä osa elämääni yli 20 vuoden ajan, josta suurimman osan harrastusten kautta. Valjasvoima syntyi halusta edistää hevosten hyvinvointia ammatin kautta.

Olen suorittanut hevostalouden perustutkinnon (hevostenhoitaja, hevosvarusteiden valmistaminen eli valjassepän perusopinnot) keväällä 2019, ja opintojen aikana tein laajat työssäoppimisjaksot ravi- ja siitoshevosten parissa. Pohjalla minulla on luonnontieteellinen yliopistokoulutus, ja teen hevostöiden ohella väitöskirjaa paleontologian alalta Helsingin yliopistossa. Akateemisen koulutukseni kautta minulla on laaja anatomian ja fysiologian tuntemus, mikä on mielestäni valjassepälle erittäin hyödyllistä. Olen erityisen kiinnostunut hevosen biomekaniikasta, ja olen perehtynyt alan kirjallisuuteen. Seuraan aktiivisesti hevosalan uusimpia tutkimuksia, ja hyödynnän tietotaitoani varusteiden sopivuuden ja ergonomian arvioinnissa.

Myös koirat ovat tärkeä osa elämääni, ja omien koirieni kanssa harrastan agilitya, paimennusta, tokoa ja hajutyöskentelyä. Minulle on tärkeää valmistaa koiravarusteita, jotka ovat laadukkaita, turvallisia ja kestävät myös vahvan ja vilkkaan koiran käytössä.

Käsitöiden suhteen olen aina ollut ongelmanratkaisija. Halu tehdä jokin työ on yleensä lähtenyt siitä, ettei saatavilla ole ollut sellaista tuotetta, jollaisen haluan tai tarvisten, joten ratkaisuna on ollut tehdä itse. Opettelen jatkuvasti uusia tekniikoita ja suunnittelen uusia keinoja erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Jos hevosellesi tai koirallesi on hankala löytää sopivia varusteita, tai epäilet jonkin varusteen aiheuttavan epämukavuutta, autan mielelläni sopivan ratkaisun löytämisessä.